Wij kiezen voor het Nationaal Watersportdiploma!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

10-12 jaar: Brulkikkers

De Brulkikkers; waar we een speciale zeilervaring bieden voor de leeftijdsgroep van 10-12 jaar. In deze fase van ontwikkeling leggen we de nadruk op spelenderwijs leren zeilen, waarbij we ook toewerken naar het behalen van het zeildiploma. Onze lessen, die gericht zijn op het creëren van zelfstandigheid op het water en het veilig van A naar B komen, bieden ook de nodige uitdaging om de kids te stimuleren en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bekijk het aanbod
 • Veiligheid voorop.

  Door het gebruik van nieuw materiaal, de juiste zeilkleding, rustig vaarwater en een instructeur dichtbij, houden wij het ten alle tijde veilig.

 • Spelenderwijs toewerken naar een diploma.

  Wij geloven in een lesvorm waarbij plezier en vertrouwen creëren op het water voorop staan.

 • Meer dan een instructeur.

  Onze stafleden zorgen, naast het zeilen, voor 24/7 begeleiding van uw kind, waarin persoonlijke groei van de cursist, zowel sociaal als op het water, centraal staat.

 • Communicatie.

  Wij verzorgen dagelijks foto en video updates. Voor vragen zijn wij 24/7 bereikbaar.

 • Food & Beverage.

  Dagelijks voorzien wij in vers bereide en gevarieerde maaltijden. We zien erop toe dat iedereen voldoende en gezond eet. Ook houden we rekening met alle diëten en allergieën zonder meerprijs.

 • Programma en activiteiten.

  Naast het zeilen hebben we vette avondprogramma’s en externe activiteiten, afgestemd op de leeftijd en levensfase van de groep.

Naast de boeiende zeillessen bieden we een avondprogramma en spellen die perfect aansluiten bij kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Bij Zeilschool De Kikkert geloven we in het stimuleren van zelfstandigheid bij onze kinderen. Ze leren niet alleen de basisvaardigheden van het zeilen, maar worden ook aangemoedigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen tijdens hun zeilkamp. Dit betekent onder andere een bijdrage leveren aan het opruimen van de zeilspullen, het leren samenwerken als een groep en elkaar helpen. We streven naar een zeilkamp waarin jonge zeilers niet alleen uitdagingen aangaan tijdens de zeillessen, maar ook belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen door een week lang intensief met leeftijdsgenoten op te trekken en ‘zelfstandig’ op vakantie te zijn. Daarnaast willen we dat onze cursisten in alle mogelijke vormen plezier beleven aan het water. Ons ervaren team staat altijd klaar om te begeleiden en te ondersteunen, zodat een veilige en vertrouwde omgeving wordt geboden voor een onvergetelijk zeilkamp.

Een dag in de leeftijdsgroep 10-12 jaar.

Een zeilkamp bij Zeilschool De Kikkert voor de brulkikkers (10-12 jaar) belooft een spannende en leerzame ervaring te worden! De dag begint met het gezamenlijk genieten van een vers ontbijt, waar de hele groep zich voorbereidt op een dag vol zeilplezier. Daarna is het tijd om je om te kleden en je zeilspullen te pakken. In je eigen groepje, begeleid door een instructeur, ga je het water op voor een ochtend vol leuke zeillessen.

De ochtend en middag staan in het teken van zeilen, waarbij je met je groepje de fijne kneepjes van het omgaan met jouw bootje leert. In vergelijking met de jongere zeilers (6-9 jaar) krijg je als brulkikker de kans om langer door te varen, waardoor je nog meer vaardigheden kunt ontwikkelen en van het water kunt genieten.

Na een actieve dag op het water staat er heerlijk, vers avondeten voor je klaar. Onze keuken zorgt ervoor dat je alle benodigde energie krijgt om de dag goed af te sluiten. Het avondprogramma is speciaal afgestemd op de brulkikkers, met activiteiten en spellen die passen bij de leeftijdsgroep. En wanneer de jongste kids naar bed gaan, mogen jullie nog even op blijven. Maar dat mag je niet doorvertellen hoor…

Onze boten voor jou.

Voor jonge zeilers, zowel beginners als meer ervaren zeilers, hebben we de perfecte selectie boten. Als je nieuw bent, biedt de Optimist een ideale solo-zeilervaring, terwijl de Laerling geschikt is voor duo-avonturen. Voor diegenen die op zoek zijn naar meer uitdaging en snelheid, zijn de Laser Bug en de Hobie Catsy de juiste keuzes.

Twijfel je welke boot het beste bij jou past? Gebruik dan onze keuzehulp hier.

Optimist logo De SailQube Optimist is ideaal voor beginnende zeilers. De stabiliteit en verstelbare zeilgrootte maken de eerste waterervaringen stressvrij.

Optimist

De SailQube Optimist is ideaal voor beginnende zeilers. De stabiliteit en verstelbare zeilgrootte maken de eerste waterervaringen stressvrij.

Leeftijd

6-12

Capaciteit

1

Laerling logo Met een stabiel en onzinkbaar ontwerp is de Laerling ideaal voor onze jonge zeilers. De tweepersoonsopstelling onderscheidt het van de Optimist en zorgt voor een sociale zeilervaring.

Laerling

Met een stabiel en onzinkbaar ontwerp is de Laerling ideaal voor onze jonge zeilers. De tweepersoonsopstelling onderscheidt het van de Optimist en zorgt voor een sociale zeilervaring.

Leeftijd

6-12

Capaciteit

2

Laser Bug logo Maak de overstap van Optimist naar deze solo Laser Bug, ervaar meer uitdagingen en potentieel omslaan in je wetsuit. Perfect voor avontuurlijke jeugdzeilers.

Laser Bug

Maak de overstap van Optimist naar deze solo Laser Bug, ervaar meer uitdagingen en potentieel omslaan in je wetsuit. Perfect voor avontuurlijke jeugdzeilers.

Leeftijd

6-12

Capaciteit

1

Hobie Catsy logo Duik in het catamaranzeilen met de Hobie Catsy. Beginnervriendelijk en spannend, het is de toegangspoort tot avontuur op het water voor onze jongere zeilers.

Hobie Catsy

Duik in het catamaranzeilen met de Hobie Catsy. Beginnervriendelijk en spannend, het is de toegangspoort tot avontuur op het water voor onze jongere zeilers.

Leeftijd

6-12

Capaciteit

2

Bekijk de zeilkampen!

Zin gekregen om te zeilen? Ga naar onze boekingsmodule en zie alle zeilkampen die we voor jouw leeftijdsgroep aanbieden.

Bekijk het aanbod
Bekijk het aanbod

Veelgestelde vragen.

Wat leuk dat je samen met vrienden wilt deelnemen aan onze activiteiten! Bij het boeken kun je zeker je voorkeur voor vrienden in een lesgroep of kamer aangeven. Dit is een belangrijk aspect is voor een plezierige ervaring als je samen met je vrienden boekt en we zullen ons uiterste best doen om aan deze wensen tegemoet te komen.

Bij het indelen van groepen houden we altijd rekening met voorkeuren, zodat vrienden en vriendinnen zoveel mogelijk samen kunnen zijn. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat grote groepen worden opgesplitst. Wees gerust, we streven ernaar om kinderen die elkaar hebben opgegeven, nog steeds bij elkaar te plaatsen. Bovendien is onderling ruilen op locatie mogelijk, zodat iedereen zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Soms kunnen niveaus van opgegeven vrienden verschillen. Als dit het geval is, vragen we begrip voor de mogelijke situatie waarin deelnemers met verschillende niveaus toch samen in een groep worden geplaatst. We moedigen een positieve en ondersteunende sfeer aan, waarin kinderen de kans krijgen om van elkaar te leren, ongeacht het vaardigheidsniveau.

Videomateriaal voor deze leeftijdsgroep!

DE KIKKERT WEEK 29 2022 6-12

DE KIKKERT WEEK 30 2022 6-12

DE KIKKERT WEEK 32 2022 6-12

DE KIKKERT WEEK 32 2022 6-12

DE KIKKERT WEEK 33 2022 6-12

DE KIKKERT WEEK 34 2022 6-12