Wij kiezen voor het Nationaal Watersportdiploma!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

Over De Kikkert

Zeilschool De Kikkert heeft al meer dan 40 jaar een rijke geschiedenis als de ideale plek waar je jouw passie voor zeilen kunt omarmen, ondergedompeld in een dagvullend programma dat de nadruk legt op vriendschap, fun en feesten.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijk zeilkamp, een verfrissend bedrijfsuitje, of een inspirerend schoolkamp, bij ons vind je alles wat je nodig hebt. Onze locatie, direct gelegen aan het water, biedt het perfecte decor voor een onvergetelijke ervaring. Onze groepsaccommodatie heeft alles in huis om jouw verblijf zo comfortabel en plezierig mogelijk te maken.

Wat ons echt onderscheidt, is de rustige ligging zonder directe buren, waardoor je ongestoord kunt genieten van de prachtige omgeving. Hier kun je je volledig concentreren op het zeilen, de vriendschappen die worden gesmeed en de vreugde van het buitenleven. Of je nu Friesland ontdekt tijdens zeiltochten, teambuildingactiviteiten organiseert tijdens een bedrijfsuitje, of samen met je klasgenoten nieuwe avonturen beleeft tijdens een schoolkamp, onze locatie biedt de perfecte setting.

Keurmerken

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Dat is ook terug te zien in de keurmerken die wij voeren.

NWD

NWD

Het Nationaal Watersportdiploma (NWD) is ontworpen als de toekomstige standaard voor kwalitatieve en veilige vaaropleidingen in Nederland. Met als missie het verhogen van de kwaliteit en het plezier in de watersport, introduceert het NWD een verfrissende benadering van leren op het water. Het NWD-systeem is opgebouwd uit vier niveaus, waardoor elke cursist op een duidelijke en toegankelijke manier vooruitgang kan boeken. Daarnaast erkent en waardeert het NWD de diversiteit aan vaarlocaties en past het leerdoelen aan op basis van specifieke omstandigheden en behoeften. Dit zorgt ervoor dat de diploma’s niet alleen staan voor behaalde vaardigheden, maar ook voor een belofte van kwaliteit, veiligheid en vooral veel vaarplezier. Het NWD werkt samen met het Watersportverbond om de hoogste standaarden van erkenning en kwaliteit te garanderen, waardoor je verzekerd bent van een waardevol en erkend diploma in de watersportwereld.

Bekijk
CWO

CWO

De Stichting CWO is van mening dat plezier in watersport gewaarborgd wordt met een goede opleiding. Onze instructeurs zijn daarom naast het NWD ook CWO opgeleid.

Bekijk
SGR

SGR

Zeilschool De Kikkert is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Bekijk
Watersportverbond

Watersportverbond

Het Watersportverbond bestaat uit zo’n 400 aangesloten watersportverenigingen, die zij vertegenwoordigen. Ze zijn ook de vertegenwoordiger van de zeilscholenbranche. Deze ondersteunen ze door jaarlijks tal van bijeenkomsten te organiseren waar kennis en ervaringen kunnen worden gedeeld. Hun passie is om kinderen enthousiast te maken voor de watersport.

Bekijk
World Sailing

World Sailing

World Sailing, voorheen bekend als ISAF is het internationale bestuursorgaan voor de zeilsport en is verantwoordelijk voor de organisatie van zeilregatta’s zoals die van de Olympische Zomerspelen. Alle opleidingen bij onze zeilschool zijn internationaal erkend door World Sailing en dit maakt dat de diploma’s niet alleen in Nederland geldig zijn, maar door heel Europa en daarbuiten.

Bekijk
DSV

DSV

Zeilschool De Kikkert is als een van de weinige zeilscholen aangesloten bij het Duitse Zeilverbond, de DSV. Dit betekent dat wij cursussen voor het Duitse vaarbewijs mogen aanbieden en dit is ook een van de grote trekpleisters voor volwassenen, die zo op een leuke, toegankelijke manier zowel leren zeilen als motorbootvaren. De DSV staat garant voor kwaliteit en een uniforme lijn door de hele watersport in Duitsland.

Bekijk

Partners

Om de zeilkampen onvergetelijk te maken, worden wij ondersteund door een aantal belangrijke partners. In samenwerking met deze partners zorgen we er bijvoorbeeld voor dat al ons materiaal in topconditie blijft, het eten lekker en vers is en er van elk zeilkamp een weekfilmpje wordt gemaakt.

Sailcenter

Sailcenter

Sailcenter is de leverancier van alle gloednieuwe zeilboten. Sailcenter is de grootste gespecialiseerde watersportwinkel voor catamarans en open zeilboten. Sailcenter is de officiële importeur van Laser, Dart, 29er, 49er, Musto skiffs, Winner, McLaughlin en SailQube Optimisten. Daarnaast leveren zij zeilkleding, onderdelen, voeren zij reparaties uit en verlenen zij nog tal van andere services voor de watersporter.

Bekijk
Bouwhuis Horeca & Grootverbruik

Bouwhuis Horeca & Grootverbruik

Bouwhuis Horeca & Grootverbruik is een zelfstandige groothandel voor de horeca en grootverbruikers. Al ruim 100 jaar bedienen zij dagelijks hun klanten uit verscheidene sectoren, waaronder De Kikkert. Zij leveren al onze ontbijtspullen, middagsnacks, ingrediënten voor het avondeten en – niet te vergeten – het snoep voor in onze boordmandjes!

Bekijk
Filmke.nl

Filmke.nl

Filmke.nl is van Willem Rinkema en maakt sinds 2018 van elk zeilkamp een prachtig weekfilmpje. Hiervoor is hij ook een hoop op de zeilschool te vinden. Zo loopt hij over het terrein rond met zijn camera of komt hij even met je meevaren, om zo jouw zeilskills op film te zetten. Ook voor een verslag van jouw bedrijfsuitje, bruiloft of schoolreis is Willem in te schakelen.

Bekijk
BuchungApp

BuchungApp

BuchungApp is de leverancier van ons boekingssysteem, en verzorgt tevens het bijbehorende reisportaal waar deelnemers in aanloop naar de zeilvakantie alle belangrijke informatie vinden. Verder ondersteunen zij in de techniek die het mogelijk maakt om al het gave foto- en videomateriaal van de zeilkampen te delen met de deelnemers en hun ouders.

Bekijk
TenderCenter

TenderCenter

TenderCenter is onze leverancier van buitenboordmotoren, gebruikt op al onze motorboten (begeleidingsboten). Dit bedrijf is gevestigd in het Friese dorp Lemmer. Zij bieden u een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten, buitenboordmotoren, boottrailers en allerlei watersportartikelen en toebehoren voor uw boot. Bovendien zijn zij officieel dealer van Honda. In hun showroom tonen zij een groot aantal rubberboten, vaste boten en buitenboordmotoren.

Bekijk
StrandSneek

StrandSneek

Met alle deelnemers van de zeilkampen gaan we 1x per week richting StrandSneek, waar we afhankelijk van de leeftijd ofwel gaan waterskiën of het aquapark op gaan. StrandSneek is een recreatiegebied met een groot strand, een aquapark en een waterskibaan. Op deze manier bieden we een all-round programma aan, dat breder is dan zeilen alleen!

Bekijk
Discotheek d’Ald Wal

Discotheek d’Ald Wal

Elke donderdag gaan we met de cursisten uit de 14-16 en 16-18 leeftijdsgroepen naar d’Ald Wal in Heeg. Hier is de hele zomer lang een alcoholvrij feest voor zeilscholen uit de omgeving en jeugd uit Heeg.

Bekijk
Paulusma Reizen

Paulusma Reizen

Paulusma verzorgt al onze busreizen, bijvoorbeeld als we naar de waterskibaan of naar Heeg gaan. Ook voor schoolreisjes en dagtochten verzorgt Paulusma in onze opdracht het vervoer.

Bekijk