Wij kiezen voor het Nationaal Watersportdiploma!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

Zeilkampen.

Wij bieden zeilkampen aan voor kinderen en jongeren tussen de zes en achttien jaar, verdeeld over vijf verschillende leeftijdsgroepen. Bij Zeilschool De Kikkert zorgen we ervoor dat je het zeilkamp beleeft in je eigen groep met leeftijdsgenoten. In die leeftijdsgroep volg je samen het programma, zit je in de lesgroep en wordt je ingedeeld op de slaapkamer. Of je nu voor het eerst gaat zeilen of al wat meer ervaring hebt, bij ons ben je altijd aan het juiste adres.

Bekijk het aanbod

Tijdens onze zeilkampen is alles compleet verzorgd, zodat het voelt als een echte vakantie. Met alles binnen handbereik, van dagvers eten tot een gevarieerd aanbod van verschillende boottypes. Onze locatie biedt meer dan alleen zeilplezier, met sportvelden, speelruimtes en alle voorzieningen die nodig zijn om jouw zeilkamp tot een onvergetelijke ervaring te maken. Bij Zeilschool De Kikkert beleef je niet alleen een geweldig zeilkamp, maar ook een vakantie vol actie en nieuwe vriendschappen.

Onze visie op de leeftijdsgroepen.

Bij Zeilschool De Kikkert hebben we onze zeilkampen zorgvuldig afgestemd op leeftijdsgroepen, waardoor elke deelnemer de optimale ervaring krijgt. Deze doordachte indeling zorgt ervoor dat de activiteiten en interacties naadloos aansluiten bij het ontwikkelingsniveau en de interesses van de kinderen en tieners. Met groepen die specifiek zijn gericht op verschillende leeftijdscategorieën, variërend van jonge kinderen tot bijna-volwassenen, bieden we uitdagingen en plezier die perfect zijn afgestemd op elke fase van hun jeugd.

Schakelleeftijden.

Als je tussen de 12, 14 of 16 jaar bent, kun je zelf kiezen in welke groep je wilt zitten. Hoe cool is dat?! Dit geeft jullie en jullie ouders de vrijheid om de perfecte keuze te maken die bij jullie past. Misschien wil je wel met je beste vrienden, die net iets ouder zijn, in dezelfde groep zitten, of zitten jouw vrienden nog in de onderbouw waardoor je kiest voor een wat jongere leeftijdsgroep. Het kan allemaal!

Wij willen dat elke deelnemer, hoe oud je ook bent, de meest te gekke zeilervaring ooit heeft. Dus, laat ons weten wat jullie willen, en we gaan ervoor zorgen dat het een onvergetelijke tijd wordt! 🌊⛵😃

5 leeftijdsgroepen voor onze zeilkampen.

Kies de groep die het beste bij jou past, ook als de leeftijd niet 1:1 matched. Met deze filosofie zijn wij ervan overtuigd dat we iedereen de beste tijd kunnen geven.

Meer dan zeilen.

Bij De Kikkert geloven we dat een zeilkamp zoveel meer is dan alleen het zeilen zelf. We zijn natuurlijk trots op onze hoogwaardige zeilactiviteiten, uitgevoerd met modern materiaal en onder leiding van gecertificeerde instructeurs. Maar uiteraard is een zomerkamp ook belangrijk voor het ontwikkelen van sociale skills, het actief bezig zijn en het gewoonweg hebben van een fantastische vakantieweek vol plezier.

Ons dagvullende programma is speciaal afgestemd op elke leeftijdsgroep, met als doel niet alleen het aanleren van zeilvaardigheden, maar ook het bieden van maximale uitdaging en plezier. En we hebben nog meer in petto!

Naast het zeilen hebben we extra activiteiten per leeftijdsgroep gepland, van sportieve of creatieve activiteiten tot avondprogramma's vol entertainment en banaanvaren voor een flinke dosis waterpret. En laten we de onvergetelijke discotheek in Heeg niet vergeten, waar jullie de dansvloer kunnen veroveren en samen herinneringen kunnen maken die een leven lang meegaan.

Maar we begrijpen ook dat vrije tijd belangrijk is, zeker naarmate je ouder wordt. Daarom zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is voor ontspanning en gezelligheid. Of je nu geniet van de omgeving of wat quality time doorbrengt met nieuwe vrienden, bij De Kikkert maken we van elke dag de leukste dag van de week. Hier smeden we vriendschappen en creëren we herinneringen die een glimlach op je gezicht toveren, ook nog lang nadat het zeilkamp voorbij is. 🌊 🌟

Food & Beverage.

Food & beverage is wat ons betreft een belangrijk onderdeel van het zeilkamp, door de actieve insteek van het zeilkamp is het belangrijk om gedurende de dag genoeg, lekker, gezond en voedzaam te kunnen eten.

We starten de dag met een uitgebreid ontbijt vol gezonde opties, zoals yoghurt en vers fruit en natuurlijk de klassiekers zoals een warm afgebakken kaiserbroodje of croissant, om ervoor te zorgen dat de cursisten de dag vol energie beginnen. Tijdens de lunch zorgen we niet alleen voor een lunchpakket, maar voegen we ook een warme snack toe om die extra boost te geven die nodig is voor een actieve middag op het water.

Na een dag vol zeilplezier sluiten we af met een "aftersail snack" op de zeilschool. Hier kunnen de zeilers ontspannen, bijpraten en genieten van een smakelijke versnapering. Wat betreft het avondeten streven we naar een gezond en gevarieerd menu. Van een falafelplank met heerlijke dips en verse groenten tot een Mexicaanse maaltijd, we willen dat de zeilers culinair worden verwend en verschillende smaken ontdekken.

Bij De Kikkert geloven we in gelijke kwaliteit en ervaring voor iedereen. Daarom houden we rekening met alle allergieën en diëten, zonder extra kosten. Zo kunnen alle zeilers, ongeacht hun voedingsbehoeften, genieten van de heerlijke F&B-ervaring die we te bieden hebben.

De juiste begeleiding.

Uiteraard garanderen wij dat elke deelnemer zowel op het water als daarbuiten de juiste begeleiding ontvangt. Onze gecertificeerde instructeurs zijn toegewijd aan het bieden van veilige en leerzame zeillessen. Bovendien streven we naar een veilige en ondersteunende omgeving in alle facetten van het zeilkamp.

Elke slaapkamer wordt begeleid door een eigen instructeur, die niet alleen zorgt voor hygiëne, maar ook fungeert als kamercoach – een luisterend oor en een vriend(in) voor de week. Ze staan altijd klaar bij eventuele problemen of verzoeken. Bovendien hebben we een nachtwacht die tijdens alle late uren beschikbaar is als aanspreekpunt, zodat de deelnemers zich op elk moment van de dag en nacht veilig voelen.

Veelgestelde vragen.

Voor een comfortabele nachtrust raden we aan om een kussensloop en een slaapzak of dekbed mee te brengen. Je hebt ook de mogelijkheid om een lakenpakket bij ons te huren, waarin handdoeken en beddengoed zijn inbegrepen. Verder is het altijd handig om een grote handdoek mee te nemen, vooral als je van plan bent om te gaan zwemmen. Zo ben je helemaal voorbereid op een ontspannen verblijf.

Bekijk onze weekvideo's van 2023!

KIKKERT WEEK 28 2023

KIKKERT WEEK 29 2023

KIKKERT WEEK 30 2023

KIKKERT WEEK 31 2023

KIKKERT WEEK 32 2023

KIKKERT WEEK 33 2023

KIKKERT WEEK 34 2023

KIKKERT WEEK 35 2023