Wij kiezen voor het Nationaal Watersportdiploma!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

Huisregels zeilkampen

Tijdens onze zeilkampen hanteren we een aantal huisregels, om het voor iedereen leuk te houden. We hebben ze hieronder voor je opgesomd, maar je kan ze ook vinden in onze Praktische Reisinformatie voor Zeilkampen.

  • Telefoonbeleid: Per leeftijdsgroep hanteren we een eigen telefoonbeleid, welke te vinden is op de pagina Telefoonbeleid.

  • Geen geluidsboxen toegestaan: In verband met geluidsoverlast voor cursisten en instructeurs, zowel 's nachts als overdag is het niet toegestaan voor de cursisten om zelf geluidsboxen mee te nemen. Op momenten dat er muziek moet worden gedraaid dan zorgen wij zelf voor geluidsinstallaties om dit af te spelen. Het is voor cursisten niet nodig om muziekboxen op hun kamer te hebben.

  • Geen alcohol, drugs, roken, vapen en/of energydrank: Het is (uiteraard) niet toegestaan voor cursisten om alcohol of drugs mee te nemen of te gebruiken. De cursisten krijgen aan het begin van de week de kans om dit in te leveren, doen zij dit niet en worden zij gedurende de week betrapt op het gebruik van drugs of alcohol dan worden zij direct naar huis gestuurd. Hetzelfde geldt voor roken en vapen. Ook energydrank is niet toegestaan. Onze ervaring is dat dit zorgt voor te grote verschillen in de verdeling van de energie van de cursisten, en hen schijn-energie geeft op momenten dat zij eigenlijk moeten slapen. Kinderen krijgen aan het begin van de week de kans om hun energydrank in te leveren, worden zij door de week heen betrapt op het drinken of kopen van energydrank dan wordt de energydrank ingenomen. Zij krijgen dit aan het einde van de week terug.

  • Beleid omtrent pesten: Wij vinden dat iedereen de leukste week van de zomer bij ons moet hebben en streven ernaar dat het zeilkamp wordt afgesloten als één grote nieuwe vriendengroep waarbij iedereen erbij hoort. Wij zijn dan ook zeer streng als het aankomt op pesten. Mochten wij merken dat er wordt gepest dan krijgt de pester hier eenmalig een officiële waarschuwing over, waarbij ook meteen de ouders worden ingelicht. Als het pesten niet ophoudt dan wordt de pester direct naar huis gestuurd.

  • Grote vriendengroepen (5 of meer personen): Wij doen erg ons best om alle voorkeuren van alle kinderen altijd zo goed mogelijk in de uiteindelijke kamerindeling te verwerken. Echter, we merken de afgelopen jaren dat het indelen van grote vriendengroepen (5 kinderen of meer) een grote invloed heeft op de sfeer van het zeilkamp en het steeds moeilijker wordt om de grote vriendengroep aansluiting te laten vinden bij de groep zonder dat zij een te grote stempel drukken op het zeilkamp. We hebben daarom besloten dat we vriendengroepen van 5 personen of meer op te splitsen over verschillende kamers, waarbij zij ook met andere leeftijdsgenoten op een kamer komen te liggen. We zullen er uiteraard voor zorgen dat de kamers waarover de vriendengroep is verdeeld zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Als de verdeling die door ons is gemaakt met welke personen uit de vriendengroep bij elkaar liggen niet naar wens is, dan kan dit uiteraard op locatie nog gewisseld worden.