Wij kiezen voor het Nationaal Watersportdiploma!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

12-14 jaar: Drilkikkers

In de leeftijdsgroep 12-14 jaar vind je kids die in de laatste fase van de basisschool zitten of net op de middelbare school zijn begonnen. We hebben een programma bedacht dat het beste van beide werelden combineert: nog steeds lekker spelen, maar we dagen deze energieke groep ook genoeg uit. We luisteren goed naar wat de kinderen willen en passen ons aan om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft.

Bekijk het aanbod
 • Uitdaging & fun.

  Door het gebruik van nieuw materiaal, de juiste zeilkleding, rustig vaarwater en een instructeur dichtbij, houden wij het ten alle tijde veilig.

 • Echt vakantie.

  Wij geloven in een lesvorm waarbij plezier en vertrouwen creëren op het water voorop staan.

 • Toewerken naar een diploma.

  Onze stafleden zorgen, naast het zeilen, voor 24/7 begeleiding van uw kind, waarin persoonlijke groei van de cursist, zowel sociaal als op het water, centraal staat.

 • Communicatie.

  Wij verzorgen dagelijks foto en video updates. Voor vragen zijn wij 24/7 bereikbaar.

 • Food & Beverage.

  Dagelijks voorzien wij in vers bereide en gevarieerde maaltijden. Ook houden we rekening met alle diëten en allergieën zonder meerprijs.

 • Offline, actief en sociaal bezig.

  Tijdens onze zeilkampen is er genoeg te doen. Naast het sportieve aspect ben je veel aan het socializen en dat een keer een weekje zonder de continue aanwezigheid van schermen en games.

Onze instructeurs zijn er om een beetje op de rem te trappen als dat nodig is, bijvoorbeeld bij het slapengaan. We begrijpen dat voldoende nachtrust belangrijk is, maar we zorgen er ook voor dat er genoeg tijd is voor plezier. Elke avond genieten we van een gaaf avondprogramma en sluiten we de dag graag feestelijk af met een knallende disco. Soms slaan we de disco over als we liever willen relaxen, bijvoorbeeld met een gezellig kampvuur. In ieder geval staat er altijd een geplande activiteit op het programma die we samen gaan beleven!

Op het water wordt het helemaal te gek. We hebben boten waarin je echt een vette snelheid kunt opbouwen, en sommige boten kunnen zelfs omslaan! Hoe cool is dat? In deze leeftijdsgroep maak je de overstap van de klassieke jeugdzeilboten naar volwassenere jeugdzeilboten met meer afwisseling en actie. Meer zelfstandigheid en meer spanning op het water, dat beloven we. Daarnaast zijn deze boten en de leeftijd van de cursisten ook beter geschikt om eens een vette tocht te varen!

We willen dat deze leeftijdsgroep één grote, gezellige bende wordt. We merken dat de vriendengroep leuker wordt doordat in deze levensfase de jongens en meiden beter mengen. Hierdoor wordt het uiteindelijk een vrolijke, gemixte groep. Samen leren, samen chillen, want dat maakt het extra leuk!

Een dag in de leeftijdsgroep 12-14 jaar.

Een dag op de zeilschool begint met een heerlijk ontbijt met vrienden, waar verse croissants klaarstaan en er net brood van de bakker is geleverd voor het smeren van een stevig lunchpakket. Na een semi korte nacht, gevuld met gezellige gesprekken met vrienden, komt de honger opzetten – wellicht maar goed ook dat de nachtwacht ervoor heeft gezorgd dat iedereen uiteindelijk nog enigszins op tijd in slaap viel.

Na het ontbijt is het tijd om het water op te gaan met de instructeur voor een dag vol nieuwe skills die je gaat leren. Elke dag wordt het vaarwater zorgvuldig uitgekozen, afgestemd op de doelen van die dag, dat is het voordeel van een zeilkamp in Friesland! Soms maken we zelfs een leuke tocht naar een nabijgelegen dorpje. Tussen de middag zie je al je vrienden weer op de lunchplek, waar het walteam klaarstaat met een lekker broodje knak of andere chille lunchhap. In de middag maken we nog een paar lekkere zeiluren en dan racen we terug naar de zeilschool waar een welverdiende 'aftersailsnack' op je wacht en er tijd is om te douchen. De bar is open voor een extra drankje of wat lekkers.

Het diner wordt binnen of op het zonnige terras geserveerd. Het walteam heeft weer gezorgd voor een heerlijke en gezonde maaltijd, want na een dag hard zeilen kan je de energie goed gebruiken. Na het eten is het tijd voor een blokje verdiepende theorie, maar maak je geen zorgen: het is allesbehalve saai! Onze instructeurs hebben een interactieve workshop voorbereid. Na het vergaren van kennis is het tijd voor een vet avondspel, zoals levend cluedo, een uitgebreide quiz of 'wie is de gekste'. Je daagt je vrienden uit en hebt veel lol om de verkleedpakken van de instructeurs.

Aan het einde van de avond transformeren we de locatie naar een knallende disco om de dag feestelijk af te sluiten. Of als we liever een keer willen chillen, steken we het kampvuur aan en nemen we samen de dag door terwijl we marshmallows roosteren. Voor het slapengaan komt de kamercoach nog even langs, we bespreken bijzonderheden van de dag en zorgen ervoor dat er een kleine opruimronde wordt gehouden. Als laatste worden de telefoons ingenomen zodat die de nachtrust niet kunnen verstoren. Je kunt ze de volgende dag na het zeilen weer ophalen.

Onze boten voor jou.

Of je nu op zoek bent naar meer snelheid, en niet bang bent om regelmatig in het water te vallen of liever een stabiele boot, en meer wilt gaan relaxen, deze leeftijdsgroep heeft het!

Laser Pico logo Ontdek de Laser Pico: Veelzijdig voor zowel ervaren zeilers als beginners. Dynamisch voor één of twee, biedt spannende wind- en waterervaringen.

Laser Pico

Ontdek de Laser Pico: Veelzijdig voor zowel ervaren zeilers als beginners. Dynamisch voor één of twee, biedt spannende wind- en waterervaringen.

Leeftijd

12-14

Capaciteit

2

RS Feva logo Maak kennis met de RS Feva: Een dynamische jeugd zwaardboot, opvolger van de Laser Pico. Modern design, teamwork en spannende functies, waaronder een gennaker, wachten op het water.

RS Feva

Maak kennis met de RS Feva: Een dynamische jeugd zwaardboot, opvolger van de Laser Pico. Modern design, teamwork en spannende functies, waaronder een gennaker, wachten op het water.

Leeftijd

12-14

Capaciteit

2

Randmeer logo De Randmeer, onze grootste boot, combineert stabiliteit van de kielboot met spektakel van de zwaardboot. Kies voor een sportieve zeiltocht met trapeze en spinnaker opties.

Randmeer

De Randmeer, onze grootste boot, combineert stabiliteit van de kielboot met spektakel van de zwaardboot. Kies voor een sportieve zeiltocht met trapeze en spinnaker opties.

Leeftijd

12+

Capaciteit

5

Bekijk de zeilkampen!

Zin gekregen om te zeilen? Ga naar onze boekingsmodule en zie alle zeilkampen die we voor jouw leeftijdsgroep aanbieden.

Bekijk het aanbod
Bekijk het aanbod

Veelgestelde vragen.

Bij onze zeilkampen hechten we veel waarde aan een veilige en plezierige omgeving voor iedereen. Om dit te waarborgen, hebben we een aantal huisregels opgesteld die we vragen dat alle deelnemers respecteren. Deze regels zijn ontworpen om zowel de veiligheid als het welzijn van iedereen te garanderen, en we zien het als een gedeelde verantwoordelijkheid om hieraan bij te dragen.

Je kunt een gedetailleerde lijst van onze huisregels vinden op onze speciale pagina. We raden je aan deze regels voorafgaand aan het zeilkamp door te nemen, zodat je goed op de hoogte bent van wat er wordt verwacht. Onze ervaring leert dat een duidelijk begrip van de huisregels bijdraagt aan een soepel verloop van het programma en een positieve groepsdynamiek.

Mocht je nog specifieke vragen hebben over bepaalde regels of als er iets onduidelijk is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We willen graag dat iedereen een geweldige tijd heeft, en het naleven van de huisregels speelt daar een crucial.

Videomateriaal voor deze leeftijdsgroep!

DE KIKKERT WEEK 29 2022 12-18

DE KIKKERT WEEK 30 2022 12-18

DE KIKKERT WEEK 32 2022 12-18

DE KIKKERT WEEK 33 2022 12-18

DE KIKKERT WEEK 34 2022 12 18