Wij kiezen voor het Nationaal Watersportdiploma!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

Accommodatie & overnachten

Hier kom je meer te weten over hoe het is om te verblijven en te slapen op onze locatie.

Het kan soms lastig zijn om te bepalen in welke leeftijdsgroep je het beste past, vooral bij de schakelleeftijden 12, 14, en 16 jaar. Om je te helpen bij deze keuze, zijn hier een paar overwegingen:

  • Kijk naar de leeftijd van je eigen vriendjes/vriendinnetjes die je kent van thuis.
  • Heb je een klas overgeslagen of ben je blijven zitten? En passen jouw interesses en behoeftes hierdoor misschien ook meer bij de ene of andere groep ipv bij je leeftijd?
  • Bedenk of er een specifieke bootsoort is in een bepaalde leeftijdsgroep waar je graag mee zou willen zeilen.


Wat goed is om te weten is dat we vaak zien dat de meeste 12-jarigen kiezen voor de 12-14 leeftijdsgroep, terwijl de meeste 14-jarigen overstappen naar de 14-16 leeftijdsgroep. De 12-14 groep is in de praktijk meer een 12-13 groep.

Als je nog naar groep 8 gaat, van spelenderwijs leren houdt en wat meer slaap nodig hebt, adviseren we de 10-12 leeftijdsgroep.

Voor 14-jarigen geldt dat veel meiden vaak de overstap maken naar 14-16, terwijl jongens vaak nog liever meedoen met 12-14. De 14-16 groep biedt meer vrijheid, disco's, en chilltijd, terwijl bij 12-14 meer spellen worden georganiseerd.

Voor de 16-jarigen zijn er twee keuzes: 14-16 en 16-18. De laatste groep heeft een meer serieuze insteek, ideaal voor deelnemers die hard willen zeilen en bijvoorbeeld hun laatste diploma willen behalen voordat ze instructeur worden. Natuurlijk is er nog steeds ruimte voor plezier en feestjes in deze groep!