We choose the National Watersports Certificate!
Lemmer, Friesland (NL)Google
4,6 (95)

About De Kikkert

Zeilschool De Kikkert has a rich history of more than 40 years as the ideal place to embrace your passion for sailing, immersed in a full-day program that emphasizes friendship, fun and partying.

Whether you are looking for an adventurous sailing camp, a refreshing company outing, or an inspiring school camp, you will find everything you need with us. Our location, directly located on the water, offers the perfect setting for an unforgettable experience. Our group accommodation has everything you need to make your stay as comfortable and enjoyable as possible.

What really sets us apart is the quiet location without direct neighbors, so you can enjoy the beautiful surroundings undisturbed. Here you can fully concentrate on sailing, the friendships that are forged and the joy of outdoor life. Whether you are discovering Friesland during sailing trips, organizing team building activities during a company outing, or experiencing new adventures with your classmates during a school camp, our location offers the perfect setting.

Quality marks

Quality and safety are very important to us. This is also reflected in the quality marks we have.

NWD

NWD

The National Watersports Certificate (NWD) is designed as the future standard for quality and safe sailing courses in the Netherlands. With the mission of increasing the quality and fun of watersports, the NWD introduces a refreshing approach to learning on the water. The NWD system is built up of four levels, allowing each student to progress in a clear and accessible way. In addition, the NWD recognizes and values the diversity of sailing locations and adapts learning objectives based on specific circumstances and needs. This ensures that the certificates not only represent acquired skills, but also a promise of quality, safety and above all a lot of sailing fun. The NWD works together with the Watersportverbond to guarantee the highest standards of recognition and quality, ensuring you of a valuable and recognized certificate in the world of watersports.

Learn More
CWO

CWO

De Stichting CWO stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline. Bij De Kikkert kun je een CWO-diploma halen tijdens de verschillende zeilcursussen die wij aanbieden. CWO-diploma’s zijn verdeeld in verschillende categorieën, zo haal je bij De Kikkert je CWO-Kielboot of CWO-Zwaardboot tweemans. Naast deze diploma’s voor watersporters, zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren in elke tak van de watersport. Bovendien wil de CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. De CWO is van mening dat plezier in watersport gewaarborgd wordt met een goede opleiding.

Learn More
SGR

SGR

Zeilschool De Kikkert is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Learn More
Watersportverbond

Watersportverbond

Het Watersportverbond bestaat uit zo’n 400 aangesloten watersportverenigingen, die zij vertegenwoordigen. Ze zijn ook de vertegenwoordiger van de zeilscholenbranche. Deze ondersteunen ze door jaarlijks tal van bijeenkomsten te organiseren waar kennis en ervaringen kunnen worden gedeeld. Hun passie is om kinderen enthousiast te maken voor de watersport.

Learn More
World Sailing

World Sailing

World Sailing, voorheen bekend als ISAF is het internationale bestuursorgaan voor de zeilsport en is verantwoordelijk voor de organisatie van zeilregatta’s zoals die van de Olympische Zomerspelen. Alle opleidingen bij onze zeilschool zijn internationaal erkend door World Sailing en dit maakt dat de diploma’s niet alleen in Nederland geldig zijn, maar door heel Europa en daarbuiten.

Learn More
DSV

DSV

Zeilschool De Kikkert is als een van de weinige zeilscholen aangesloten bij het Duitse Zeilverbond, de DSV. Dit betekent dat wij cursussen voor het Duitse vaarbewijs mogen aanbieden en dit is ook een van de grote trekpleisters voor volwassenen, die zo op een leuke, toegankelijke manier zowel leren zeilen als motorbootvaren. De DSV staat garant voor kwaliteit en een uniforme lijn door de hele watersport in Duitsland.

Learn More

Partners

To make the sailing camps unforgettable, we are supported by a number of important partners. For example, in collaboration with these partners, we ensure that all our material remains in top condition, the food is tasty and fresh and a weekly video is made of each sailing camp.

Sailcenter

Sailcenter

Sailcenter is de leverancier van alle gloednieuwe zeilboten. Sailcenter is de grootste gespecialiseerde watersportwinkel voor catamarans en open zeilboten. Sailcenter is de officiële importeur van Laser, Dart, 29er, 49er, Musto skiffs, Winner, McLaughlin en SailQube Optimisten. Daarnaast leveren zij zeilkleding, onderdelen, voeren zij reparaties uit en verlenen zij nog tal van andere services voor de watersporter.

Learn More
Bouwhuis Horeca & Grootverbruik

Bouwhuis Horeca & Grootverbruik

Bouwhuis Horeca & Grootverbruik is een zelfstandige groothandel voor de horeca en grootverbruikers. Al ruim 100 jaar bedienen zij dagelijks hun klanten uit verscheidene sectoren, waaronder De Kikkert. Zij leveren al onze ontbijtspullen, middagsnacks, ingrediënten voor het avondeten en – niet te vergeten – het snoep voor in onze boordmandjes!

Learn More
Filmke.nl

Filmke.nl

Filmke.nl is van Willem Rinkema en maakt sinds 2018 van elk zeilkamp een prachtig weekfilmpje. Hiervoor is hij ook een hoop op de zeilschool te vinden. Zo loopt hij over het terrein rond met zijn camera of komt hij even met je meevaren, om zo jouw zeilskills op film te zetten. Ook voor een verslag van jouw bedrijfsuitje, bruiloft of schoolreis is Willem in te schakelen.

Learn More
BuchungApp

BuchungApp

BuchungApp is de leverancier van ons boekingssysteem, en verzorgt tevens het bijbehorende reisportaal waar deelnemers in aanloop naar de zeilvakantie alle belangrijke informatie vinden. Verder ondersteunen zij in de techniek die het mogelijk maakt om al het gave foto- en videomateriaal van de zeilkampen te delen met de deelnemers en hun ouders.

Learn More
TenderCenter

TenderCenter

TenderCenter is onze leverancier van buitenboordmotoren, gebruikt op al onze motorboten (begeleidingsboten). Dit bedrijf is gevestigd in het Friese dorp Lemmer. Zij bieden u een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten, buitenboordmotoren, boottrailers en allerlei watersportartikelen en toebehoren voor uw boot. Bovendien zijn zij officieel dealer van Honda. In hun showroom tonen zij een groot aantal rubberboten, vaste boten en buitenboordmotoren.

Learn More
StrandSneek

StrandSneek

Met alle deelnemers van de zeilkampen gaan we 1x per week richting StrandSneek, waar we afhankelijk van de leeftijd ofwel gaan waterskiën of het aquapark op gaan. StrandSneek is een recreatiegebied met een groot strand, een aquapark en een waterskibaan. Op deze manier bieden we een all-round programma aan, dat breder is dan zeilen alleen!

Learn More
Discotheek d’Ald Wal

Discotheek d’Ald Wal

Elke donderdag gaan we met de cursisten uit de 14-16 en 16-18 leeftijdsgroepen naar d’Ald Wal in Heeg. Hier is de hele zomer lang een alcoholvrij feest voor zeilscholen uit de omgeving en jeugd uit Heeg.

Learn More
Paulusma Reizen

Paulusma Reizen

Paulusma verzorgt al onze busreizen, bijvoorbeeld als we naar de waterskibaan of naar Heeg gaan. Ook voor schoolreisjes en dagtochten verzorgt Paulusma in onze opdracht het vervoer.

Learn More