Over De Kikkert

De Kikkert staat al tientallen jaren in binnen- en buitenland bekend als een van de beste Nederlandse zeilscholen. Het leveren van een hoge kwaliteit op alle terreinen staat dan ook altijd voorop.

Vind de weg naar De Kikkert

Alleen al de weg naar De Kikkert is een avontuur op zich! Net als je denkt: "ik ben vast verkeerd gereden", doemt er een verkeersbord op met de aanwijzing dat je rechtsaf de weilanden in moet. Na een paar minuten krijg je het gevoel dat je steeds verder van de bewoonde wereld afraakt. Slechts hier en daar zie je nog een klein boerderijtje. Het is echt net of je naar het einde van de wereld rijdt. Nog een laatste boerderij en dan doemt plotseling het terrein van De Kikkert voor je op. Links het woonhuis en rechts het gastencomplex met de slaapvertrekken en een centrale ruimte (de Recre) om gezellig gezamenlijk te eten.

Eten en drinken

We verzorgen een gevarieerd ontbijt met verschillende soorten brood, croissants, yoghurt met ontbijtgranen en een gekookt of gebakken ei. ’s Avonds bieden we een hoogstaand driegangendiner. Bij mooi weer kunnen we buiten grillen op onze Ofyr.

Overdag nemen wij lunch mee voor de kids, tenzij we naar een dorpje gaan, dan kunnen ze van eigen zakgeld bijvoorbeeld een frietje halen. Daarnaast nemen we tussendoortjes, fruit en drinken mee op het water. Heeft uw kind allergieën of is vegetarisch? Neem op tijd contact met ons op, dan kunnen wij aangepaste maaltijden verzorgen.

Op de Kikkert hebben we ook een bar waar kids wat drinken kunnen bestellen of nog wat extra snoepjes kunnen kopen. We hebben hiervoor een 'zakgeld passysteem'. Deze pas kunt u opladen met het zakgeld woor uw kind bij aankomst. Wat er op deze pas overblijft aan het eind van de week kunt u er weer afhalen.

Sport- en spelfaciliteiten

Tussen het woonhuis en de zeilschool liggen ruime velden waar je kan voetballen, volleyballen, jeu de boules en hockeyen en zelfs een mooie tennisbaan. Alle sportmaterialen zijn op de Kikkert aanwezig, maar je mag altijd je eigen spullen meebrengen.

Na een fanatieke dag zeilen, organiseren de instructeurs ook ’s avonds een spetterend programma. Verder kun je genoeg lol beleven bij de waterfietsen, tafeltennis, tafelvoetbal, air-hockey of een gezelschapsspel. Met deze combinatie van theorie, sport en spel zorgt voor gezellige activiteiten met leeftijdsgenoten en instructeurs. De instructeurs staan dag en nacht voor je klaar en zorgen voor een onvergetelijke week!

De Kikkert vloot

Aan de waterkant wachten uitnodigend verschillende typen bootjes om het water in te glijden en er een super zeildag van te maken. De Kikkert ligt geheel vrij in de uitgestrekte weilanden van de Brekkenpolder bij Lemmer. Klein en groot vaarwater is direct bij de hand en het hele merengebied van Zuidwest-Friesland binnen een dag bereikbaar is. Zo kan iedereen onder alle omstandigheden van een fantastische, leerzame zeilvakantie genieten.

Overnachten op de Kikkert

De Kikkert heeft een slaapvleugel met 21 luxe kamers. Elke kamer heeft een eigen kastruimte, douche, wastafels en wc. Daarnaast zitten er in elke ruit horren. Deze beschermen tegen de vliegen en muggen in de zomer.

Tijdens de zeilkampen hebben we vijf- of zespersoonskamers. Wij houden hierbij rekening met het scheiden jongens en meiden, indelen van vriendjes en vriendinnetjes, nationaliteit, leeftijd en met wie je in de bootgroep zit.

Komt u familiezeilen? Dan krijgt u een kamer samen met uw gezin. Komt u voor een weekend Bed en Boot of boekt u een cursus voor volwassenen, dan is het ook mogelijk om een een- of tweepersoonskamer te krijgen tegen meerprijs.

U dient zelf al het bedlinnen en handdoeken mee te nemen. De Kikkert biedt hiervoor ook een service aan en dan hoeft u zelf niets mee te nemen. Wilt u gebruiken van deze service van de Kikkert, dan kunt u dit aangeven bij de aanmelding.

Samengevat en in beeld gebracht

Voor jeugd vanaf circa 6 jaar en voor volwassenen biedt De Kikkert onder andere:
 • een grote vloot met jonge, goed onderhouden boten
 • een doordachte mix aan boottypen
 • CWO-gecertificeerde instructeurs
 • professionele begeleiding van de jeugd, 24 uur per dag

 • moderne accommodatie met luxe kamers
 • hoogwaardige diners of Ofyr-Grill mogelijkheden
 • ruime ervaring met speciale diëten
 • riante parkeergelegenheid
 • een scala aan praktische en recreatieve voorzieningen
 • uitgebreide sport- en spelfaciliteiten op ons 6 ha grote terrein
 • extra’s zoals professionele, ademende Musto-zeilpakken

Bent u erbij?

Wilt u meer informatie of even met iemand kletsen over de mogelijkheden op de Kikkert? Mail, bel of whatsappen is mogelijk.
 • info@dekikkert.nl
 • +31 0514 56 89 00
 • +31 06 23851370
 • Om je zo goed mogelijk te helpen maakt dekikkert.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
  To Top