F.A.Q.

  • Hoe ziet de weekcursus er uit?

De cursus begint op zondag, we verwachten jullie tussen 16.00-18.00 uur en vanwege de noodzakelijke voorbereidingen verzoeken wij om niet eerder te komen. Zondagavond wordt er gelijk gezeild om zo alvast kennis te maken met elkaar en de boot.
Elke ochtend word je om 08.00 uur gewekt door een weklied en na een lekker ontbijtje gaat de zeildag van start! Van 09.00 tot 17.30 uur zeil je op verschillende wateren en lunch je op verschillende plekken. Bij thuiskomst staat er een heerlijk driegangen menu te wachten zodat je genoeg energie hebt voor het avondprogramma. De instructeurs organiseren elke avond een spetterend programma waarin theorie, sport en spel zorgen voor een educatieve en gezellige avond. Na dit avondprogramma heb je nog wat vrije tijd waarin je gebruik kunt maken van onze sportvelden of spelletjeszolder. Iedere leeftijdscategorie heeft zijn eigen vaste bedtijden en er hebben altijd twee instructeurs nachtdienst die klaar staan bij vragen of andere zaken.
Vrijdagavond wordt de week feestelijk geëindigd met de bonte avond: een gezellige avond vol acts, liedjes en een disco met DJ! De week is zaterdag om 11.00 uur afgelopen.

  • Als ik niet blijf slapen, hoe ziet mijn programma er dan uit?

Externe cursisten ontvangen we voor de kennismaking graag op zondagavond om 19.00 uur. Van maandag tot vrijdag kom je om 09.00 naar de Kikkert en ga je om 21.00 weer naar huis. Het is belangrijk dat je een lunchpakket meeneemt en wat te drinken.
Elke avond organiseren de instructeurs een spetterend avondprogramma dit hoef je dat natuurlijk niet te missen, want je eet 's avonds gezellig mee en kan blijven tot het einde van het programma. Je gaat dan om 21.00 naar huis.

  • Wat moet ik meenemen?

Er zitten om de matrassen en kussens beschermers. Het overige bedlinnen (hoeslaken, kussensloop, slaapzak of dekbed met overtrekt moet u zelf meenemen. Het is ook mogelijk om het Kikkert slaappakket: bedlinnen en handdoekenservice bij te boeken, dan ontvangt u dit pakket van de Kikkert.Voor een uitgebreide paklijst verwijzen we je naar de volgende pagina: Wat heb je nodig om te zeilen?

  • Wanneer begint  en eindigt de hemelvaart cursus?

Voor de Hemelvaartcursus ontvangen we je op woensdagavond vanaf 19.00 uur met een pastabuffet. De cursus eindigt op zondagnamiddag rond een uur of 17.00 uur.

  • Wanneer begint en eindigt de Pinkstercursus?

Voor de Pinkstercursus ontvangen we je op vrijdagavond vanaf 19.00 uur met een pastabuffet. De cursus eindigt op maandagnamiddag rond een uur of 17.00 uur.

  • Als ik twee weken blijf, hoe gaat het dan in het weekend?

Cursisten die twee weken blijven zijn gedurende het tussenliggende weekend gratis onze gast. Behalve de mogelijkheid  om even lekker bij te komen van de afgelopen week en je weer op te laden voor de volgende week, kun je, mits we boten beschikbaar hebben, natuurlijk ook nog zeilen.

  • Als ik niet alles kan of mag eten, hoe gaat dat dan?

Als je vegetarisch bent of een bepaald dieet moet volgen dan is het voor ons geen enkel probleem om daar mee rekening te houden. Maak er bij de ontvangst meteen even melding van en wij verzorgen de aangepaste maaltijden.

  • Hoeveel zakgeld moet ik meenemen?

Ben je tussen de 6 en 10 jaar dan is het handig om wat zakgeld mee te nemen zodat je, bij een bezoekje aan Sloten, een patatje of een ijsje kunt kopen, of misschien vind je het leuk om een cadeautje voor je ouders te kopen. Ben je ouder dan kun je het misschien het beste in overleg met je ouders bepalen. Bij ons krijg je bij ontvangst een barrekening waar je een bedrag op kunt storten. Dit tegoed kun je bij ons aan de bar gebruiken maar je kunt er ook contant geld mee opnemen als je in een dorpje iets wilt kopen.  

Om je zo goed mogelijk te helpen maakt dekikkert.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top